POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE

1. Cine suntem?

Avocatpenalist.ro este un site prin intermediul căruia terțele părți pot obține consultanță juridică online din partea unei echipe de avocați specializați pe ramura dreptului penal.

Platforma avocatpenalist.ro este detinuta de Alexandru Florin – Cabinet de Avocat, aceasta fiind o platforma prin intermediul careia se prezintă serviciile juridice din ramura dreptului penal și de asemenea se oferă consultanță juridică online.

Datele de identificare ale Cabinetului de Avocat sunt urmatoarele:

Alexandru Florin – Cabinet de Avocat

Adresa: Bucuresti, str. Ramnicu Valcea nr. 26, bl. 15B, sc.1, et. 2, ap. 11, sector 3.

Cod de identificare fiscala: 25461131

Numar de telefon: 0743.12.51.12

Puteti transmite atat telefonic cat si prin intermediul altor mijloace de comunicare orice nelamuriri, sesizari privitoare la prelucrarea datelor personale pe care le prelucram.

2. Ce date colectăm?

Colectam urmatoarele date pentru stabilirea unei colaborari si pentru prestarea unui serviciu juridic online:

Date de identificare: Nume, prenume. In cazul unei persoane juridice: nume societate, adresa sediu social, cod unic de inregistrare, numar de inregistrare.

Date in vederea incheierii unui contract de asistenta juridica: datele de mai jos.

Date de contact: numar de telefon, adresa de email, site de prezentare, adresa de corespodenta.

De asemenea colectam date oferite de Google Analytics prin intermediul fișierelor de tip cookies. Acestea practic ne oferă statistici cu tipul de utilizatori ne referim aici la vârsta, interesele, frecvența cu care aceștia ne vizitează site-ul.

Colectăm datele oferite de Google Analytics pentru a vă oferi o experiență cât mai în regulă atunci când ne vizitați site-ul și bineînțeles pentru a ști ce ce informatii sau solutii juridice sa va oferim.

Totodata informatiile pe care ni le furnizati sunt protejate din punct de vedere al confidentialitatii in temeiul articolului 11 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

3. Pentru ce colectam aceste date personale?

Scopul principal pentru colectarea acestor date este cel de a va oferi consultanta juridica online cât și pentru a stabili o relație de colaborare cu clientul. Consultanta juridica online se va presta numai in urma colectarii acestor date cat si in urma efectuarii platii de catre dumneavoastra a onorariului avocatial.

Este bine de stiut ca puteti refuza oricand transmiterea de date personale. Cu toate acestea daca veti refuza transmiterea acestora, atunci nu va vom putea oferi consultanta juridica online, pe care dumneavoastra doriti sa o primiti. Datele pe care noi le solicitam sunt esentiale in ceea ce priveste incheierea unui contract de asistenta juridica si in definitiv prestarea serviciului de asistenta juridica online.

4. Cat timp sunt pastrate datele dumneavoastra cu caracter personal?

a. 12 ani – atunci cand se va incheia un contract de asistenta juridica online.

b. Restul datelor, mai precis numarul de telefon, adresa de email vor fi sterse in termen de 3 luni de la data la care s-a incheiat colaborarea, in speta consultanta juridica online.

5. Poti fi divulgate datele dumneavoastra cu caracter personal?

Acestea vor putea fi dezvaluite institutiilor care solicita aceste date pentru initierea unor anchete, care va privesc.Totodata aceste date vor putea fi dezvaluite departamentului IT in vederea solutionarii oricaror probleme ce tin de colaborarea dintre noi, precum si pentru a solutiona orice solicitare pe care o aveti dvs.

6. Ce legislație respectăm?

Respectăm Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din data de 27 aprilie 2016 privind Protecția Persoanelor Fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

7. Ce drepturi aveti?

Dreptul de acces la date – aveti dreptul de a obtine o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc, precum aveti si acces la datele respective precum si o copie de pe acestea.

Dreptul la stergerea datelor – aveti dreptul de a obtine stergerea datelor cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, atunci cand, datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate.

Dreptul la rectificare – aveti dreptul de a obtine rectificarea datelor cu caracter personal inexacte, precum si de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii – aveti dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii in cazul in care, contestati exactitatea datelor.

Dreptul la portabilitatea datelor – aveti dreptul de a primi datele cu caracter personal, astfel cum acestea au fost furnizate catre noi, intr-un format structurat, si de a transmite aceste date altui operator, in anumite conditii.

Dreptul la opozitie – aveti dreptul de a va opune, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor cu caracter personal.

Precum si orice alte drepturi ca urmare a modificarilor legislative privind protectia datelor cu caracter personal.

Dreptul de a depune o plangere in fata Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, Bucuresti, România, tel: +40.318.059.211, +40.318.059.212, e-mail: anspdcp@dataprotection.ro.

Pentru orice alte informatii privind protectia datelor cu caracter personal va rugam sa ne contactati.

Politica de confidentialitate actualizata la data de 16.03.2022.