Membru al baroului bucurești din 2009
Avocat specializat în drept penal
Doresc o Programare!
Completați datele de mai jos:
Avocat infractiuni contra unor relatii privind convietuirea sociala
Prezentarea infractiunilor
Infracțiunile care se regăsesc în cadrul Codului Penal începând cu articolul 329 și terminând cu articolul 366 poartă denumirea de infracțiuni contra unor relații privind conviețuirea socială. Acestea se împart în mai multe categorii printre care: infracțiuni contra ordinii și liniștii publice, infracțiuni contra familiei, infracțiuni contra libertății religioase și respectului datorat persoanelor decedate.
Aceste infracțiuni au directă legătură cu un comportament anti social al celor care săvârșesc acest tip de infracțiuni. Aceste infracțiuni au impact major emoțional asupra victimelor, de aici și o aplicare severă a legii de către organele de cercetare penală cât și de autoritățile abilitate în acest sens. De aici și nevoia de reprezentare de către un avocat cu experiență și specializat în drept penal. Avocat care este pregătit să reprezinte clientul acuzat de astfel de fapte cu profesionalism în fața instanțelor de judecată dar și în fața organelor de cercetare penală.
Extras din Codul penal cu privire la aceasta infractiune
Art. 367. – Constituirea unui grup infracţional organizat
(1) Iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Când infracţiunea care intră în scopul grupului infracţional organizat este sancţionată de lege cu pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau cu închisoarea mai mare de 10 ani, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost urmate de săvârşirea unei infracţiuni, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(4) Nu se pedepsesc persoanele care au comis faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), dacă denunţă autorităţilor grupul infracţional organizat, înainte ca acesta să fi fost descoperit şi să se fi început săvârşirea vreuneia dintre infracţiunile care intră în scopul grupului.
(5) Dacă persoana care a săvârşit una dintre faptele prevăzute în alin. (1) – (3) înlesneşte, în cursul urmăririi penale, aflarea adevărului şi tragerea la răspundere penală a unuia sau mai multor membri ai unui grup infracţional organizat, limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumătate.
(6) Prin grup infracţional organizat se înţelege grupul structurat, format din trei sau mai multe persoane, constituit pentru o anumită perioadă de timp şi pentru a acţiona în mod coordonat în scopul comiterii uneia sau mai multor infracţiuni.
Art. 371. – Tulburarea ordinii şi liniştii publice
Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Cu ce vă putem ajuta?
Am gândit secțiunea avocat trafic de droguri din cadrul site-ului avocatpenalist.ro de așa manieră să putem cuprinde toată gama de servicii juridice aferentă fiecărei etape procesuale în care vă aflați și anume:
URMĂRIRE PENALĂ
Asistență și reprezentare a suspectului, martorului sau a inculpatului la audieri, percheziții, cercetare lla fața locului. Redactarea de documente juridice precum cereri, memorii, petiții sau plângeri.
CAMERĂ PRELIMINARĂ
Reprezentarea clientului în faza de cameră preliminară prin redactarea de excepții, verificarea competenței instanței, legalitatea actelor de urmărire penală, verificarea regularitășii rechizitoriului.
jUDECATĂ
Reprezentarea clientului în fața instanței de judecată și propunerea celei mai bune strategii în vederea obținerii unui rezultat favorabil prin asigurarea unei apărări de efect.
CALE DE ATAC
Asistență și reprezentare în fața instanțelor de judecată pentru susținerea apelului precum și a căilor extraordinare de atac. Redactarea și susținerea concluziilor scrise, formularea de excepții.
MĂSURI PREVENTIVE
Formularea și susținerea contestațiilor împotriva măsurilor preventive prevăzute de lege: reținere, control judiciar, control judiciar pe cauțiune, arest la domiciliu, arest preventiv,
eXECUTAREA PEDEPSEI
Reprezentarea clientului în faza de executare a pedepsei în vederea amânării, întreruperii sau contestarea aplicării acesteia.
Mai jos vă prezentăm câteva din beneficiile pe care le veți avea dacă veți apela la serviciile noastre.
Vom păstra legătura atât online cât și la biroul nostru putând astfel să beneficiați de confidențialitatea relației avocat client.
În urma evaluării stadiului procesual precum și a complexității speței vom propune în mod transparent un onorariu corect.
Suntem vorbitori de limbă engleză cât și franceză. Prin urmare le stăm la dispoziție și clienților străini.
Ne vom deplasa oriunde în România, în funcție de instanța competenta care va judeca speța clientului nostru.
întrebări frecvente
Vom răspunde pe scurt la unele întrebări pe care s-ar putea să le aveți. Pentru orice alte întrebări nu ezitați să ne contactați.
Confidențialitate
Unii clienți pot avea o reală teamă atunci când stabilesc o colaborare cu avocatul ales, mai ales când vine vorba de confidențialitatea acelei colaborări. Cu toate acestea noi putem să vă garantăm faptul că toate discuțiile cât și interacțiunile vor beneficia de principiul confidențialității dintre avocat și client. Caracterul confidențial este garantat de legislația în vigoare raportându-ne aici la Statutul profesiei de avocat cât și LEGEA nr. 51 din 7 iunie 1995.
Astfel conform art. 113 din Statutul profesiei de avocat ,,confidenţialitatea şi secretul profesional garantează încrederea în avocat şi constituie obligaţii fundamentale ale avocatului.” Cu toate acestea deși noi vă putem garanta confidențialitatea care derivă din relația avocat client. Pentru a vă putea garanta faptul că această caracteristică este respectată și raportat la relația cu organele de cercetare penală, în sensul că discuțiile nu sunt interceptate. Va fi necesară încheierea unui contract de asistență juridică. În acest fel putem fi siguri că această caracteristică a relației avocat client, care este esențială în opinia noastră va fi respectată și de organele de cercetare penală. Noi în calitate de avocați neputând fi chemați în calitate de martori pe tot parcursul procesului penal.
Onorariu
Onorariul reprezintă prețul pe care un client îl plătește avocatului pentru a beneficia de serviciile juridice ale acestuia. Onorariile pe care noi le propunem sunt unele corecte ce se bazează pe complexitatea speței, volumul de muncă, faza procesuală în care se află clientul și durata cazului.
a) onorarii orare – acest tip de onorariu este stabilit pe ora de lucru; o sumă de bani cuvenită avocatului pentru fiecare oră de servicii profesionale pe care le prestează clientului.
b) onorarii fixe – onorariul fix constă într-o sumă de bani fixă cuvenită avocatului pentru un serviciu profesional pe care le prestează clientului.
c) onorarii de succes – onorariul de succes constă într-o sumă fixă sau variabilă de bani stabilită pentru atingerea de către avocat a unui anumit rezultat. Onorariul de succes poate fi convenit împreună cu onorariul orar sau fix.
d) onorarii formate din combinarea tututor variantelor de onorarii de mai sus.
Noi vă putem garanta că onorariile pe care le practicăm vor fi propuse în mod transparant fiind justitificat fiecare cost al colaborării noastre.
Principii
În primul rând credem în codul deontologic al profesiei care se regăsește adânc înrădăcinat în Statutul profesiei de avocat. Suntem de părere că profesia de avocat este una dintre puținele profesii în care se respectă acest cod deontologic clientul beneficiind astfel de toate avantajele unei relații de colaborare.
Acestea fiind zise vă putem asigura de faptul că vom reprezenta interesele dumneavoastră bazându-ne pe onestitate, probitate, corectitudine, sinceritate, loialitate. Toate cele patru catacteristici și trăsături sunt esențiale când avem de-a face cu un proces penal, în orice faza procesuala ne-am afla.
Lipsirea de libertate poate constitui un șoc emoțional pentru orice individ, tocmai de aceea suntem de părere că un avocat ar trebui să reprezinte interesele clientului său oferindu-i acestuia toată încrederea că va obține cel mai bun rezultat. Noi vă asigurăm de faptul că vom lupta și vom apăra interesele dumneavoastră pentru a beneficia de cea mai bună apărare țintind rezultatele așteptate.
Experiență
Dl. Avocat Alexandru Florin a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitații Al. I. Cuza din Iași în anul 2008. În toamna anului 2009 a fost primit în profesie, acesta făcând parte din Baroul București de 14 ani. Domnul avocat are o experiență vastă în ramura dreptului penal acordând asistență juridică în ramura dreptului penal clienților cu diferite probleme penale.
Spețe ce au avut la baza infracțiuni precum traficul de influență, traficul de droguri de mare risc, furt, tâlhărie, infracțiuni sexuale, infracțiuni economice au constituit practica domnului avocat Alexandru Florin. Totodată experiența teoretică s-a acumulat în timp pe baza seminariilor și a orelor de pregătire profesională, domnul avocat dorind să fie la curent cu cele mai noi modificări legislative în materia dreptului penal.
Vă putem garanta că atât experiența profesională cât și cea teoretică, care înglobează 14 ani de carieră își vor spune cuvântul pe tot parcursul procesului penal în fața instanței și a organelor de cercetare penală.