Membru al baroului bucurești din 2009

Avocat specializat în drept penal

Doresc o Programare!

Completați datele de mai jos:

Avocat infractiuni contra înfaptuirii justitiei

Prezentarea infractiunilor

Infracțiunile care se regăsesc în cadrul Codului Penal începând cu articolul 266 și terminând cu articolul 288 poartă denumirea de infracțiuni contra justiției. Acestea se împart în mai multe tipuri de infracțiuni printre care: nedenunțarea, inducerea în eroare a organelor judiciare, favorizarea făptuitorului, tăinuirea, mărturia mincinoasă.

Aceste infracțiuni ar putea fi puse pe seama faptului că cel ce săvârșește o astfel de infracțiune de cele mai multe ori nu cunoaște consecințele unei astfel de infracțiuni. Totodată aceste infracțiuni pot obstrucționa actul de justiție, aspect care atrage după sine aplicarea unor pedepse privative de libertate. Angajarea unui avocat penalist este esențială atunci când luăm în calcul faptul că persoana care a săvârșit o astfel de infracțiune poate fi condamnată la închisoare.

Extras din Codul penal privind unele infractiuni contra înfaptuirii justitiei

Art. 266 – Nedenunțarea

(1) Fapta persoanei care, luând cunoştinţă de comiterea unei fapte prevăzute de legea penală contra vieţii sau care a avut ca urmare moartea unei persoane, nu înştiinţează de îndată autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Nedenunţarea săvârşită de un membru de familie nu se pedepseşte.

(3) Nu se pedepseşte persoana care, înainte de punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unei persoane pentru săvârşirea faptei nedenunţate, încunoştinţează autorităţile competente despre aceasta sau care, chiar după punerea în mişcare a acţiunii penale, a înlesnit tragerea la răspundere penală a autorului sau a participanţilor.

Art. 267 – Omisiunea sesizării

(1) Funcţionarul public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Când fapta este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la un an sau amenda.J

Art. 268 – Inducerea în eroare a organelor judiciare   

(1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.JurisprudenţăReviste (6)

(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.JurisprudenţăReviste (6)

(3) Nu se pedepseşte persoana care a săvârşit inducerea în eroare a organelor judiciare, dacă declară, înainte de reţinerea, arestarea sau de punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celui faţă de care s-a făcut denunţul sau plângerea ori s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt nereale.Reviste (3)

Art. 269 – Favorizarea făptuitorului

(1) Ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Pedeapsa aplicată favorizatorului nu poate fi mai mare decât pedeapsa prevăzută de lege pentru fapta săvârşită de autor.

(3) Favorizarea săvârşită de un membru de familie nu se pedepseşte.

Cu ce vă putem ajuta?

Am gândit secțiunea avocat trafic de droguri din cadrul site-ului avocatpenalist.ro de așa manieră să putem cuprinde toată gama de servicii juridice aferentă fiecărei etape procesuale în care vă aflați și anume:

URMĂRIRE PENALĂ

Asistență și reprezentare a suspectului, martorului sau a inculpatului la audieri, percheziții, cercetare lla fața locului. Redactarea de documente juridice precum cereri, memorii, petiții sau plângeri.

CAMERĂ PRELIMINARĂ

Reprezentarea clientului în faza de cameră preliminară prin redactarea de excepții, verificarea competenței instanței, legalitatea actelor de urmărire penală, verificarea regularitășii rechizitoriului.

jUDECATĂ

Reprezentarea clientului în fața instanței de judecată și propunerea celei mai bune strategii în vederea obținerii unui rezultat favorabil prin asigurarea unei apărări de efect.

CALE DE ATAC

Asistență și reprezentare în fața instanțelor de judecată pentru susținerea apelului precum și a căilor extraordinare de atac. Redactarea și susținerea concluziilor scrise, formularea de excepții.

MĂSURI PREVENTIVE

Formularea și susținerea contestațiilor împotriva măsurilor preventive prevăzute de lege: reținere, control judiciar, control judiciar pe cauțiune, arest la domiciliu, arest preventiv, 

eXECUTAREA PEDEPSEI

Reprezentarea clientului în faza de executare a pedepsei în vederea amânării, întreruperii sau contestarea aplicării acesteia.

Servicii & Beneficii
Beneficii

Mai jos vă prezentăm câteva din beneficiile pe care le veți avea dacă veți apela la serviciile noastre.

Comunicam online

Vom păstra legătura atât online cât și la biroul nostru putând astfel să beneficiați de confidențialitatea relației avocat client.

Onorarii corecte

În urma evaluării stadiului procesual precum și a complexității speței vom propune în mod transparent un onorariu corect.

Suntem poligloti

Suntem vorbitori de limbă engleză cât și franceză. Prin urmare le stăm la dispoziție și clienților străini.

Ne putem deplasa

Ne vom deplasa oriunde în România, în funcție de instanța competenta care va judeca speța clientului nostru.

întrebări frecvente
Aveți unele întrebări?

Vom răspunde pe scurt la unele întrebări pe care s-ar putea să le aveți. Pentru orice alte întrebări nu ezitați să ne contactați.