Membru al baroului bucurești din 2009

Avocat specializat în drept penal

Doresc o Programare!

Completați datele de mai jos:

Avocat infractiuni contra capacitatii de lupta

Prezentarea infractiunilor

Infracțiunile care se regăsesc în cadrul Codului Penal începând cu articolul 413 și terminând cu articolul 437 poartă denumirea de infracțiuni contra capacității de luptă a forțelor armate. Acestea se împart în mai multe categorii printre care: infracțiuni săvârșite de militari, infracțiuni săvârșite de militari sau de civili.

Trăim într-o eră a instabilității geo politice și a tensiunilor la nivel militar între marile puteri. Tocmai de aceea pot se pot genera diferite împrejurări în care legea penală se poate aplica persoanelor care încalcă normele de drept în acest sens. Aceste infracțiuni pot fi săvârșite fie de militari în activitatea lor de zi cu zi sau ca civili, dar și de cetățenii care pot fi nevoiți conform legii să îndeplinească serviciul militar ca urmare a declarării stării de asediu sau război.

Extras din Codul penal privind unele infractiuni contra capacitatii de lupta

Art. 414 – Dezertarea

(1) Absenţa nejustificată de la unitate sau de la serviciu, care depăşeşte 3 zile, a oricărui militar se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Dezertarea săvârşită în următoarele împrejurări:

a)de doi sau mai mulţi militari împreună;

b)având asupra sa o armă militară;

c)în timpul misiunilor la care participă în afara teritoriului statului român, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

(3) În timp de război sau pe un teritoriu pe care a fost proclamată starea de asediu sau de urgenţă, dezertarea oricărui militar de la unitate sau serviciu care a depăşit 24 de ore se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

Art. 435 – Neprezentarea la încorporare sau concentrare

(1) Neprezentarea la încorporare, concentrare sau mobilizare în timp de război sau pe durata stării de asediu, în termenul prevăzut în ordinul de chemare, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi neprezentarea celui încorporat sau concentrat la unitatea la care a fost repartizat, precum şi a celui care, executând potrivit legii serviciul alternativ, nu se prezintă în termen la angajator.

(3) Termenele de prezentare prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se prelungesc cu 10 zile, în cazul în care cel chemat se află în străinătate.

Cu ce vă putem ajuta?

Am gândit secțiunea avocat trafic de droguri din cadrul site-ului avocatpenalist.ro de așa manieră să putem cuprinde toată gama de servicii juridice aferentă fiecărei etape procesuale în care vă aflați și anume:

URMĂRIRE PENALĂ

Asistență și reprezentare a suspectului, martorului sau a inculpatului la audieri, percheziții, cercetare lla fața locului. Redactarea de documente juridice precum cereri, memorii, petiții sau plângeri.

CAMERĂ PRELIMINARĂ

Reprezentarea clientului în faza de cameră preliminară prin redactarea de excepții, verificarea competenței instanței, legalitatea actelor de urmărire penală, verificarea regularitășii rechizitoriului.

jUDECATĂ

Reprezentarea clientului în fața instanței de judecată și propunerea celei mai bune strategii în vederea obținerii unui rezultat favorabil prin asigurarea unei apărări de efect.

CALE DE ATAC

Asistență și reprezentare în fața instanțelor de judecată pentru susținerea apelului precum și a căilor extraordinare de atac. Redactarea și susținerea concluziilor scrise, formularea de excepții.

MĂSURI PREVENTIVE

Formularea și susținerea contestațiilor împotriva măsurilor preventive prevăzute de lege: reținere, control judiciar, control judiciar pe cauțiune, arest la domiciliu, arest preventiv, 

eXECUTAREA PEDEPSEI

Reprezentarea clientului în faza de executare a pedepsei în vederea amânării, întreruperii sau contestarea aplicării acesteia.

Servicii & Beneficii
Beneficii

Mai jos vă prezentăm câteva din beneficiile pe care le veți avea dacă veți apela la serviciile noastre.

Comunicam online

Vom păstra legătura atât online cât și la biroul nostru putând astfel să beneficiați de confidențialitatea relației avocat client.

Onorarii corecte

În urma evaluării stadiului procesual precum și a complexității speței vom propune în mod transparent un onorariu corect.

Suntem poligloti

Suntem vorbitori de limbă engleză cât și franceză. Prin urmare le stăm la dispoziție și clienților străini.

Ne putem deplasa

Ne vom deplasa oriunde în România, în funcție de instanța competenta care va judeca speța clientului nostru.

întrebări frecvente
Aveți unele întrebări?

Vom răspunde pe scurt la unele întrebări pe care s-ar putea să le aveți. Pentru orice alte întrebări nu ezitați să ne contactați.