WhatsApp Image 2021-10-19 at 10.00.36

Avocat Alexandru Florin

Avocat specializat în drept penal

Domnul Avocat Alexandru Florin a absolvit cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Al. I. Cuza din Iași în anul 2008.  Această facultate este una dintre cele mai titrate facultăți de drept din România.  Aflându-se la momentul de față pe locul 2 în topul celor mai bune facultăți din țară.

În anul 2009 domnul avocat este primit în profesie susținând examenul de intrare în Baroul București. Perioada 2009 – 2011 este dedicată definitivării în profesie. Astfel încât domnul avocat urmeaza cursurile Institutului Național Pentru Pregătirea Și Perfecționarea Avocaților. Finalizarea cursurilor este încununată de definitivarea în profesie, ca urmare a susținerii examenului de definitivat, pe care domnul avocat Alexandru Florin îl susține în anul 2011.

Anul 2011 este marcat de o realizare importantă și anume înființarea formei de organizare. Prin intermediul acesteia domnul avocat își va desfășura activitatea și anume entitatea numită Alexandru Florin – Cabinet de Avocat.  Ca urmare a înființării Cabinetului de Avocat, domnul Alexandru Florin a ales să se specializeze pe două mari ramuri de drept și anume: drept penal și drept comercial.

În ceea ce privește specializarea pe ramura de drept numită drept penal, domnul avocat a reprezentat clienți în fața tuturor instanțelor de judecată, asistând clienții în fața diferitelor instituții precum DNA, diferite secții de poliție, în orice fază procesuală.

Care sunt valorile pe care le respectăm?

 1. Onestitate – suntem de părere că o atitudine corectă este esențială încă de la începutul colaborării și mai ales în relația avocat – client. Clientul va trebui să știe încă de la începutul colaborării cele două scenarii și anume scenariul optimist cât și cel pesimist, mai ales că de multe ori vorbim de spețe care aduc atingere libertății implicând fie restrângerea acesteia fie codamnarea la o pedeapsă privativă de libertate.
 2. Loialitate – Fazele procesuale prin care clientul va trece implică și multă presiune din partea organelor de cercetare penală. Presiune care este resimțită atât de avocatul ales cât și de client pe tot parcursul procesului penal. Tocmai de aceea vă garantăm reprezentarea intereselor dumneavoastră cu loialitate, nefiind intimidați de orice presiune inerentă procesului penal, oricât de mare ar fi miza.
 3. Confidențialitate – De la momentul stabilirii relației de colaborare și semnarea contractului de asistență juridică putem garanta confidențialitatea relației avocat – client. Orice informație va fi catalogată drept confidențială iar organele de cercetare penală nu vor avea dreptul de a o folosi la niciun moment în cadrul procesului penal.
 4. Experiență – Cei peste 14 ani de experiență își vor spune cuvântul, clientul nostru beneficiind de întreaga noastră bază teoretică cât și practică. Cele două atribute se vor îmbina pentru a propune clientului cea mai bună apărare în funcție de speța sa.

Ce expertiză deținem?

Specializarea este foarte importantă mai ales atunci când vorbim de o știință atât de vastă precum dreptul românesc. Suntem de părere că pentru a fi profesioniști și pentru a reprezenta cu succes interesele unui client, avocatul ar trebui să își aleagă cu atenție una sau două ramuri de drept, pe care să se specializeze.

Mai jos sunt puteți regăsi expertiza pe care o deținem, ca urmare a experienței dobândite pe tot parcusul carierei:

 • Infracțiuni contra persoanei;
 • Infracțiuni contra patrimoniului;
 • Infracțiuni de corupție și de serviciu;
 • Infracțiuni de fals;
 • Infracțiuni contra siguranței publice;
 • Infracțiunile contra securității naționale;
 • Infracțiuni privind circulația pe drumurile publice;

Ce certificări  deținem?

 • Membru al Baroului București din anul 2009, încris pe Tabloul Avocaților Definitivi din anul 2011.
 • Membru al Uniunii Naționale a Barourilor din România.
 • Membru al Council of Bars and Law Societies of Europe.

Noi vă stăm la dispoziție și vă suntem alături în orice demers care are legătură cu furnizarea unei reprezentări de efect, ce se bazează pe experiență, loialitate și onestitate. Vă invităm să apelați la servicii juridice prestate de profesioniști în materia dreptului penal!