You are currently viewing Avocat accidente rutiere 
Infracțiuni contra siguranței publice

Avocat accidente rutiere 

Infracțiuni contra siguranței publice
Avocat accidente rutiere

În cadrul articolului de față vom vorbi cât este de importantă angajarea unui avocat specializat pe evenimente ce survin accidentelor rutiere. Din păcate nimeni nu își dorește să treacă prin astfel de evenimente.  Însă statistica este una sumbră pentru șoferii și participanții la trafic din România.

Mai jos puteți regăsi statisticile privind accidentele ultimilor ani:

  • 2019 – 4.421 de accidente soldate cu decesul a 894 de persoane și rănirea gravă a altor 4.200.
  • 2020 – 3.637 de accidente soldate cu decesul a 812 de persoane și rănirea gravă a altor 3.344.
  • 2021 – 2.586 de accidente, soldate cu decesul a 932 de persoane și rănirea gravă a altor 2.004.

Ce presupune un accident rutier?

În primul rând folosirea termenului de  accident rutier se face de multe ori la modul general. Fără a avea în vedere că acest eveniment nefericite poate avea o serie largă de implicații precum:

a) accidente care s-au soldat cu victime – aici putem deosebi acele accidente care implica pierderi de vieți omenești, dar și accidente care implică rănirea persoanelor implicate.

b) accidente care au produs urmări la nivel psihologic persoanelor implicate.

În ce cazuri vă putem reprezenta?

Putem să vă reprezentăm fie în cazul, în care sunteți victima unui accident, fie în cazul, in care sunteți autorul unui accident.

Totodată va prezentăm pe scurt ipostazele în care vă puteți afla în calitate de autor al unui accident rutier, subliniind faptul că vă putem reprezenta în astfel de spețe.

Ca autor al accidentului, conform codului Penal ați putea să vă regăsiți spre exemplu în următoarele cazuri:

Art. 336. – Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Art. 337. –  Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Daca sunteți victima unui accident rutier atunci vă putem sta la dispoziție cu următoarele servicii:

a. recuperarea daunelor morale.

b. recuperarea daunelor materiale.

c. reprezentarea in fața instanțelor de judecată, a organelor de cercetare penală, precum și în fața instituțiilor abilitate să soluționeze aceste spețe.

De ce este necesară colaborarea cu un avocat specializat în accidente rutiere?

În primul rând doar un avocat vă poate reprezenta interesele într-un mod profesionist. Avocatul vă poate reprezenta în fața organelor de cercetare penală, instanțelor pe tot parcursul procesului penal.

În al doilea rând după cum se poate observa din lecturarea articolului complexitatea unei astfel de spețe este covârșitoare, necesitând asistență specializată din partea unui avocat penalist.

Tocmai de aceea vă invităm să apelați la serviciile noastre juridice apelând la numărul de telefon de mai jos sau accesând site-ul nostru și trimițându-ne un email în acest sens pentru secțiunea avocat accidente rutiere.

Av. Alexandru Florin – 0743125112, https://avocatpenalist.ro/

Dacă doriți să aflați stadiul procesului dumneavoastră puteți accesa site-ul următor: http://portal.just.ro/SitePages/acasa.aspx